Visos naujienos

GMF absolventei – Lietuvos mokslų akademijos premija
VDU Gamtos mokslų fakulteto magistrei Indrei Valiulytei Lietuvos mokslų akademijos Biologijos, medicinos ir geomokslų skyriaus premija skirta už mokslinį darbą „Molekulinių žymenų paieška hipofizės adenomose taikant NDRG2 ir STAT3 promotorinių sekų metilinimo ir raiškos tyrimus“, darbo vadovė – ...

Sutartis su Donecko V. Stuso nacionalinio universitetu
2017 metų vasario 28 dieną Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Mokslo prorektorė prof. Julija Kiršienė ir Donecko V. Stuso nacionalinio universiteto (DNU) (Ukrainos Respublika) Rektorius prof. Roman Grynyuk pasirašė sutartis dėl bendrų dvigubo diplomo studijų vykdymo. Pagal šias sutartis abiejų...

Doc. J Žaltauskaitė: rūšiuoti atliekas gyvybiškai būtina
Vytauto Didžiojo universiteto Gamtos mokslų fakulteto Aplinkotyros katedros docentė J. Žaltauskaitė ragina visus gyventojus atliekas rūšiuoti. „Reikia, kad į sąvartyną patektų kuo mažiau biologiškai skaidžių medžiagų, kurios pūva ir išskiria metaną. Todėl namie rūšiuojamos atliekos sumažina jų...

Studento atradimai: unikalios naujovės maisto pramonėje
Prieš metus lietuvio studento įkurta įmonė gamina neįprastus, šalyje mažai matytus produktus – sausą medų, maistą su „gerosiomis“ bakterijomis ir sausainius iš jogurto. Atradimai buvo sukurti pasitelkus vienus moderniausių ir brangiausių biotechnologijos metodų, kurie iki šiol Lietuvoje nebuvo plači...

„Moksleivių diena VDU“ kviečia į studijų (pa)tyrimus
Sausio 27 d., penktadienį, Vytauto Didžiojo universitete (VDU) vyks informacinis, pažintinis renginys „Moksleivių diena VDU“. Pagrindinė šių metų moksleiviams skirtos atvirų durų dienos idėja – universitetą ir jo bendruomenę pažinti per patirtį. „Moksleivių dienos VDU“ patyrimai ir eksperimentai ...

Mokslininkų dėka – ilgiau galiojantis sveikas maistas
V. Kaškonienė, M. Stankevičius, O. Kornyšova, A. Maruška, L. Šernienė, M. Malakauskas Lietuvos mokslininkai ėmėsi intensyvaus darbo su „gerosiomis“ bakterijomis, galinčiomis gaminti natūralius maisto konservantus, nenaudojant žalingų medžiagų. Šios bakterijos leidžia ne tik ilgiau apsaugoti maistą...