„Innovation Drift 2017“ pristatyta VDU startuolio inovacija

Spalio 12-13 d. Vilniuje vykusioje tarptautinėje parodoje „Innovation Drift 2017“ buvo pristatyta VDU startuolio inovacija – sausas medus. Inovaciją įgyvendino MB „Probiomas“– lietuviško kapitalo įmonė, veikianti biotechnologijų srityje, kurią įkūrė VDU Gamtos mokslų fakulteto magistrantas Erikas Treskovskis.

„Probiomo“ vadovo teigimu, maisto pramonėje medaus laikymas yra problematiškas – jis klampus, sunkus, užkemša gamybos įrenginius. Tuo tarpu išdžiovinus medų, jis tampa panašus į cukraus pudrą, virsta milteliais, kurie yra žymiai patogesni, lengvesni, juos galima tiesiog ištirpinti. Ir, žinoma, medus nepraranda jokių savo antibakterinių ir kitų sveikatai naudingų savybių. „Innovation Drift 2017“ parodoje buvo galima paragauti sauso medaus (lot. mellis) ir įvertinti jo skonines savybes.

MB „Probiomas“ savo technologines inovacijas įgyvendino VDU Gamtos mokslų fakulteto laboratorijoje. Bendradarbiaujant su universitetu, buvo išvystyta startuolio idėja.

Parodoje „Innovation Drift 2017“ buvo pristatyti VDU Gamtos mokslų fakultete vykdomi tyrimai. Renginio metu VDU mokslo ir įmonių atstovai ieškojo galimybių efektyviau suvienyti mokslininkų įžvalgas ir verslo poreikius kuriant inovatyvius sprendimus.

Daugiau apie MB „Probiomas“

Skip to content