Apvalaus stalo diskusija apie lyčiu lygybės planus aukštojo mokslo institucijose ir seminaras-mokymai apie asmeninio gyvenimo ir darbo derinimą.

Birželio 8 ir 9 dieną projektas SPEAR, siekiantis skatinti lyčių lygybę universitete, organizuoja du nuotolinius renginius: apvalaus stalo diskusiją apie lyčių lygybės planus aukštojo mokslo institucijose ir seminarą-mokymus apie asmeninio gyvenimo ir darbo derinimą.

Birželio 8 d., trečiadienį, 10–11.30 val., Vilniaus universitetas ir Vytauto Didžiojo universitetas kartu su kitų Lietuvos universitetų atstovais organizuoja diskusiją, skirtą aptarti, kaip vyksta Lyčių lygybės planų (Gender Equality Plans – GEP) įgyvendinimas Lietuvos mokslo institucijose. Diskusijoje bus aptariama, su kokiomis lyčių lygybės plano dalimis yra jau pradėjusios dirbti institucijos, kokios praktikos jau pasiteisino, kokie lyčių lygybės klausimai dar nepakankamai plėtojami.

Renginyje sveikinimo žodį tars H2020 projekto SPEAR koordinatorė Liv Baisner Petersen iš Pietų Danijos universiteto ir nacionalinių projekto SPEAR grupių koordinatorės prof. Natalija Mažeikienė (VDU) ir Aurelija Novelskaitė (VU). Diskusijoje apie Lietuvos universitetų patirtis įgyvendinant Lyčių lygybės planus dalyvaus: dr. Ieva Pleikienė, VDA Studijų prorektorė; dr. Vilma Bijeikienė, VDU Komunikacijos prorektorė; dr. Aurelija Novelskaitė, VU komandos vadovė projekte SPEAR;  dr. Jurgita Giniūnienė, KTU Žmogiškųjų išteklių valdymo skyriaus vadovė;  dr. Nomeda Gudelienė, MRU Vicerektoriaus patarėja darnios plėtros klausimais.

Renginys vyks lietuvių kalba (su vertimu į anglų kalbą). Registracija į renginį vyksta internetu.

Birželio 9 d., ketvirtadienį, 10–12 val., vyks seminaras-mokymai „Asmeninio gyvenimo ir darbo derinimas: ką gali padaryti universitetai?“. Jo metu Lietuvos, Danijos ir Vokietijos universitetų, Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos ekspertės aptars asmeninio gyvenimo ir darbo derinimo sampratą, pristatys gerąsias praktikas, kaip organizacijos kuria palankias sąlygas bendruomenės nariams (-ėms) užtikrinant galimybes derinti šeimos ir darbo įsipareigojimus, sukuriant lankstaus darbo galimybes, skatinant asmeninį ir profesinį tobulėjimą. Šis procesas paremtas bendruomenės dialogu ir susitarimu, todėl be administracijos atstovų seminare-mokymuose kviečiami dalyvauti visi akademinės bendruomenės nariai (-ės).

Seminaras-mokymai skirti: universitetų vadovėms ir vadovams, administracijos darbuotojoms ir darbuotojams, dėstytojoms ir dėstytojams, mokslo darbuotojoms ir darbuotojams, studentėms ir studentams, ir visoms / visiems, kam svarbu prisidėti kuriant palankias darbo sąlygas ir įtraukią darbo aplinką mūsų universitetuose.

Renginyje dalyvaus Lietuvos ir užsienio universitetų atstovės, kurios pasidalins savo žiniomis bei universitetų patirtimi asmeninio gyvenimo ir darbo derinimo srityje: Liv Baisner Petersen (Pietų Danijos universitetas), Ramona Legrand (RWTH Aachen universitetas, Vokietija), Magdalena Marsiglia (RWTH Aachen universitetas), Renata Vanagelienė (Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba), Laura Lapinskė (VDU), Lina Garbenčiūtė (VU).

Renginys vyks lietuvių kalba (su vertimu į anglų kalbą). Registracija į renginį vyksta internetu.

Kvietimas į renginius ir programa

Skip to content