„Iš laboratorijos į virtuvę: maisto inovacijos verslui“


Rugsėjo 25 d. Kaune vyko verslo pusryčiai „Iš laboratorijos į virtuvę: maisto inovacijos verslui“, kuriuose diskutavome apie tai, kaip patobulinti maisto produktus ir kokias naujoves maisto sektoriuje kuria lietuvių mokslininkai. ASU, VDU, KTU, LSMU ir LAMMC mokslininkai pristatė  inovatyvius vaisių ir daržovių produktus, inovatyvias augalines žaliavas maistui, maisto papildų kokybės tyrimus, maisto biotechnologijas, agroinovacijų pritaikymą žemės ūkyje, pakuočių technologijas.

ASU

  • prof. dr. Elvyra Jarienė „Inovatyvios augalinės žaliavos maistui“
  • doc. dr. Vytautas Liakas „Agroinovacijų pritaikymas žemės ūkyje“
  • doc. dr. Gediminas Vasiliauskas „Technologijų ir aplinkos saugos tyrimai“
  • 3 ASU inovacijų ir technologijų perdavimo specialistai

VDU

  • prof. Saulius Mickevičius  „Maisto biotechnologijos tyrimai Vytauto Didžiojo universitete“

KTU

  • Paulius Danilovas „Bioskaidžios ir kompostuotinos maisto pakuotės“
  • prof. Romas Gružauskas „Gyvūninių žaliavų kokybė ir inovatyvių produktų kūrimas“
  • 1 inovacijų ir technologijų perdavimo specialistas

LSMU

  • Prof. dr. Valdas Jakštas  „Funkcinio maisto ir maisto papildų kokybės tyrimai“
  • Otilija Lieščinskaitė  „Vitamino D šaltinis gali būti ir juodasis šokoladas“
  • Prof. dr. Elena Bartkienė  „Inovatyvių funkcionalesnių bei saugesnių žaliavų ir technologijų kūrimas maisto/pašarų pramonei, panaudojant tvarius agrobiologinius išteklius. Vartotojų maisto pasirinkimas ir ligų diagnostika“

LAMMC

  • Audrius Sasnauskas ir dr. Ramunė Bobinaitė „Inovatyvūs vaisių ir daržovių produktai ir technologijos“

Renginio transliacija: https://www.facebook.com/OpenRDLithuania/videos/2091249104537977/UzpfSTEwMDAwMDgyNjAxOTA3MDoxODg0NDAyNDU4MjYzOTM2/